Suyunu Dökmeyin, Makarnayı Bu Püf Noktası İle Yapınca Lezzeti Kat Kat Artıyor! Artık Yaptığınız Makarnalar Çok Lezzetli Olacak

İster akşam yemeğinde etin ve sebzenin yanında güzel bir eşlikçi isterseniz de doyurucu bir öğün! Makarna yaparken lezzetini artıracak bazı ipuçları var. Bu yöntemlerden en çok akılda kalması gerekeni ise makarnanın haşlandığı suyu dökmeyip sos yapımında bağlayıcı olarak kullanmak… Makarna suyunun kıvam artırıcı etkisiyle hazırladığınız sos, makarnanın üzerinden akıp gitmez.

Makarnanın lezzetli olması için haşlama süresi çok önemli. Boncuk makarna gibi küçük makarnalar 5-6 dakika gibi kısa sürelerde pişerken spagetti için en az 10-11 dakikaya gerek var. Bu süreyi makarnanın markası da etkileyecektir. Siz en iyisi paket üzerinde yazan süreye dikkat edin.

Haşlanan makarnayı kesinlikle yıkamayın.

Sosunu ne kadar hızlı hazırlayıp hemen makarna ile buluşturursanız lezzeti bir o kadar güzel olacaktır.

Harika Bir Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak (eklenmeyebilir)
  • 500 gram mantar
  • 1 paket makarna (500 gram)
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Tuz
  • Köri (eklenmeyebilir)
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Zeytinyağı

Haşlamak İçin:

  • Sıcak su

Yapımı

  1. Tavuk göğsünü yemeklik doğrayıp kavuralım.
  2. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  3. Mantarları da ince ince doğrayıp kavrulan soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Baharatları ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
  5. Makarnamızı ekleyip üzerini geçecek kadar sıcak su koyalım ve biraz suyunu çekmesini bekleyelim.
  6. Biraz piştikten sonra hafif sulu iken kavrulmuş tavuk etini ve kremalarımızı ilave edelim ve biraz daha pişmesini bekleyip ocaktan alalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir